Reklama
  • Środa, 8 marca (15:05)

    Składniki: 50 g spaghetti, ½ puszki ciecierzycy, czerwona cebula, 300 g piersi kurczaka, 2 średnie buraki, sól, pieprz, łyżeczka tymianku, ząbek czosnku, oliwa z oliwek, ½ pęczka natki pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:00)

    Składniki: 2 marchewki , pietruszka, seler, cebula , jabłko, pół szklanki zielonego groszku, 2 kiszone ogórki , sok z cytryny, pół szklanki jogurtu 0%, pieprz, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (08:00)

    Składniki: 200 g ugotowanego ma karonu świderki, mały filet z piersi kurczaka, 125 g pomidorków koktajlowych, 100 g sera typu parmezan, kilka liści sałaty, garść drobnych grzanek. Sos: 2 łyżki śmietany, łyżka majonezu, ły żka octu balsamicznego, sól, cukier

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (08:00)

    Składniki: 2 średnie bataty (lub 2 grube marchewki), burak, 2 średnie jabłka, ½ główki sałaty, 3 łyżki suszonej żurawiny, 3 łyżki uprażonych pestek dyni. Sos: 2 łyżki oliwy, sok z ½ pomarańczy, łyżka octu balsamicznego, łyżka soku z cytryny, sól, oregano.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki: 200 g filetu z łososia • 2 minisałaty rzymskie • zielony grejpfrut • 1/2 pomarańczy • pęczek drobno siekanej kolendry • garść żurawiny suszonej • 1/2 szkl. makaronu małe gwiazdki • 1 i 1/2 szkl. bulionu warzywnego • sól, świeżo mielony pieprz. Sos: sok z cytryny • łyżeczka ostrej musztardy Dijon • 2-3 łyżeczki miodu • po szczypcie papryki ostrej i wędzonej • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki: Torebka ryżu, 2 pomidory, żółta papryka, wędzona makrela, 10 zielonych oliwek, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 3 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki: Tortellini (opakowanie 250 g), papryka czerwona, 1/2 cebuli, garść czarnych oliwek, garść sałaty (rukola i roszponka), garść pestek słonecznika, 5 plastrów szynki, 3-4 łyżeczki miodu, oliwa, sól, pieprz, łyżeczka soku z cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki: 4 małe ugotowane lub upieczone buraczki, 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, 4 łyżeczki kremowego serka koziego, 2 łyżeczki orzechów włoskich, łyżeczka soku z cytryny, łyżeczka oliwy z oliwek, ziarenka czarnuszki, pieprz i sól himalajska do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (11:05)

    Składniki na 4 porcje: puszka fasoli czerwonej, puszka kukurydzy, 1 duża papryka, 1 cebula czerwona, 1 cebula dymka, 30 dag wcześniej ugotowanego makaronu, 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki octu winnego, sól, pieprz, zioła suszone (np. bazylia, oregano).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (11:00)

    Zapiekankę serwuj z warzywkami. Najlepsze są porwane liście sałat połączone np. z pokrojonymi pieczonymi burakami, marynowaną papryką, pomidorkami koktajlowymi... Taką kompozycję wystarczy skropić odro biną oliwy smakowej. Jak ją przygotować? Oto pomysły! Rozmarynowa. Pęczek rozmarynu umyj i osusz. Gałązki włóż do butelki. Dodaj 8 ząbków czosnku. Zalej oliwą. Odstaw na 4–5 dni. Cytrynowa. Dużą cytrynę sparz. Osusz i obierz ją z żółtej skórki (białe części są gorzkie!) S

    Czytaj więcej Komentarzy:0