Reklama
  • Czwartek, 5 stycznia (13:05)

    Skład na 4 porcje: ● ok. 500 g buraków ● średnia czerwona cebula ● 4–5 łyżek orzechów włoskich ● 2–3 łyżki białego octu winnego ● 4 łyżki czerwonego wina ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● 100 g sałaty radicchio ● sól i pieprz ● 2–3 połówki brzoskwini.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 30 dag makaronu grube kolanka, 20 dag serdelków albo mortadeli w plasterkach, 1/2 pęczka rzodkiewek, 20 dag groszku z puszki, 1 mała puszka ananasów w kawałkach, skórka starta oraz sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, 20 dag jogurtu naturalnego, 8 łyżek mleka, 1 i 1/2 łyżki łagodnej przyprawy curry, pieprz, sól, trochę rzeżuchy do posypania sałatki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 30 dag makaronu muszelki, 3 łyżki płatków z orzechów laskowych albo migdałowych, 2 małe filety z kurczaka, 1 cytryna, 1 łyżka białego octu winnego, 3 łyżki miodu, 4 łyżki oleju z orzechów arachidowych, 2 łyżki oleju słonecznikowego, 30 dag miąższu melona miodowego, 1 op. rukoli, 15 dag mozzarelli, 6-8 pomidorków, pieprz, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag makaronu penne (grubsze pióra), 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 20 dag suszonych pomidorów marynowanych w oliwie, 1 czerwona papryczka chili, 20 dag czarnych oliwek, 3-4 gałązki bazylii, pieprz, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 30 dag makaronu grube rurki, 8 małych pomidorów, 50 dag sera mozzarella, po 8 liści sałaty masłowej i radicchio, po 8 łyżek octu i oliwy, pieprz, sól, cukier, rzeżucha do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Składniki: 80 dag ziemniaków, 2 dymki, 3 ogórki konserwowe, pieprz, po 2 gałązki natki i koperku, po łyżce oleju, octu winnego, kaparów i musztardy z gorczycą, 100 ml jogurtu, 15 dag twarożku, 10 dag szynki dojrzew., sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 75 dag filetu z indyka, po 7 dag soczewicy czarnej, zielonej i czerwonej, 10 dag roszponki, 3 dymki ze szczypiorkiem, 3 gałązki rozmarynu, 5 gałązek tymianku, sól, świeżo mielony czarny pieprz, 50 ml soku jabłkowego, 2 łyżki białego octu win nego, 1 łyżka płynnego miodu, 1 łyżeczka musztardy, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 14 grudnia 2016 (08:00)

    Składniki: 3 ugotowane marchewki, pietruszka, kawałek selera, ziemniak oraz: 3 ugotowane jajka, jabłko, 3 ogórki kiszone, puszka groszku, majonez, łyżeczka musztardy, pieprz, sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 10 dag mini kiełbasek salami, 25 dag makaronu kokardki, 1 puszka mieszanki warzywnej meksykańskiej, 1/2 ogórka szklarniowego, 1/2 główki sałaty, 3 łyżki musztardy, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz świeżo mielony.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: Sałatka: 15 dag fileta z indyka, 1 opakowanie miksu sałat, 2 duże pomarańcze, 1 cebula czerwona, 2 garści orzechów włoskich łuskanych, sól, pieprz, przyprawa do indyka, gałązki natki pietruszki, olej do smażenia. Sos: po 2 łyżki miodu płynnego, musztardy francuskiej, oleju i wody niegazowanej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0