Reklama
  • Poniedziałek, 27 kwietnia 2015 (12:00)

    Chiński makaron wegetariański

Składniki: 25 dag makaronu ryżowego, 1 pęczek rzodkiewek, 1/2 sałaty lodowej, 10 dag kiełków groszku, 5 dag miodu, 1 ząbek czosnku, sól, 2 łyżki sosu sojowego, pieprz, 5 łyżek oleju, cytryna.

1 Makaron ryżowy umieść w misce, zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Osącz na sicie, pokrój na mniejsze kawałki, ostudź. Rzodkiewki opłucz, pokrój w plasterki. Umyj i osusz liście sałaty, rozdrobnij. Wymieszaj makaron, sałatę, rzodkiewki i kiełki.

2 Miód utrzyj razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj sos sojowy, olej i sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny. Dopraw solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę rozłóż do szklanek lub miseczek. Polej przygotowanym sosem, przemieszaj.

Reklama

4 porcje, czas 25 min; porcja – 190 kcal, cena 2,80 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety
Więcej na temat:makaron | chiński | makarony

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 1 dojrzałe awokado, sok z cytryny, 1 mała cebula, 2-3 pomidory, 10 dag żółtego sera, 6 łyżek majonezu, sól, pieprz, listki natki lub kolendry do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.