Reklama
  • Piątek, 6 marca 2015 (13:05)

    Cytrusowe miseczki krabowe

Składniki na 4 porcje: 2 duże różowe grejpfruty, 30 dag paluszków krabowych, 20 dag winogron, 1 cytryna, sałata, sól, ostra papryka, sos Worcester, 50 ml kremówki.

1 Grejpfruty wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, osusz, a następnie przekrój na połówki. Wydrąż miąższ. Jeśli chcesz, dekoracyjnie ponacinaj brzegi powstałych koszyczków.

2 Miąższ grejpfrutów pozbaw osłonek, rozdrobnij i umieść w misce. Dodaj pokrojone na kawałki paluszki krabowe oraz pozbawione pestek połówki umytych winogron. Wszystkie składniki wymieszaj.

Reklama

3 Cytrynę sparz, wyciśnij z niej sok. Skrop nim przygotowaną sałatkę. Dopraw do smaku solą, ostrą papryką oraz kilkoma kroplami sosu Worcester. Sałatkę umieść w wydrążonych koszyczkach z grejpfrutów. Udekoruj umytymi i osuszonymi listkami sałaty oraz ubitą kremówką.

czas ok. 25 min; porcja – 230 kcal, cena 2,60 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety
Więcej na temat:grejpfruty | mi | cytryna

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg młodych ziemniaków, 20 dag wędzonego boczku, 2 cebule, 1 pęczek szczypiorku, olej do smażenia, sól, pieprz, liście sałaty do dekoracji więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.