Reklama
  • Środa, 5 kwietnia 2017 (13:05)

    Czerwona sałatka

Składniki: 3 średnie buraki, kilka łyżek oliwy, 4 ząbki czosnku, 4 gałązki tymianku, 3-4 czerwone cebule, 2-3 pomidory, 2 łyżki octu winnego, sól, pieprz, cukier

1. Buraki wyszoruj, nie obieraj. Przygotuj 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdym kawałku rozsmaruj odrobinę oliwy, rozłóż obrany i posiekany czosnek oraz umieść po gałązce tymianku. W tak przygotowane folie owiń buraki. Piecz ok. 60 min w 180 st.

2. Buraki ostudź, ob ierz, pokrój w plasterki. Na nich rozłóż pokrojoną w plastry cebulę oraz pomidory. Powstały podczas pieczenia buraków sos połącz z octem i 3 łyżkami oliwy. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę.

Reklama

4 porcje, czas 75 min; porcja – 120 kcal, cena 2,30 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 1 dojrzałe awokado, sok z cytryny, 1 mała cebula, 2-3 pomidory, 10 dag żółtego sera, 6 łyżek majonezu, sól, pieprz, listki natki lub kolendry do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.