Reklama
  • Środa, 12 lipca 2017 (08:00)

    Koktajl z jajek i ogórków

Składniki: 6 jajek, 2 ogórki kiszone, 1 mała cebula , 1 długi ogórek sałatkowy (lub 2 krótsze), 4 łyżki majonezu, 1/2 pęczka natki, sól, pieprz.

1 Jajka ugotuj z solą na twardo. Ostudź, obierz, pokrój w kostkę. Osączone ogórki kiszone pokrój w półplasterki. Obraną cebulę drobno poszatkuj. Połącz z jajkami, cebulą i ogórkami kiszonymi. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Reklama

2 Ogórek sałatkowy wyszoruj, pozostaw ze skórką. 1/3 odetnij. Pokrój nożem szczelinowym w cienkie plastry. Resztę posiekaj i rozłóż do pucharków. Nałóż sałatkę jajeczną i po łyżce majonezu. Posyp siekaną natką, ozdób plastrami ogórka.

czas ok. 15 min; porcja – 240 kcal, cena 1,80 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 15 dag piersi indyka, olej, pół małej sałaty lodowej, pół puszki kukurydzy, 2-3 młode marchewki, kilka zielonych oliwek, 1/4 szklanki oleju, cytryna, garść kiełków słonecznika, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.