Reklama
  • Czwartek, 24 marca (14:05)

    Kolorowa sałatka z grzankami i sałatą rzymską

Składniki: 250 g razowego chleba • 2-3 ząbki czosnku • 50 g masła • 600 g pomidorków koktajlowych • sałata rzymska • 2 awokado • 150 ml soku z pomarańczy • 100 ml białego octu winnego • łyżka cukru • 8-10 łyżek oliwy • sól, pieprz.

1. Pokrój chleb na małe kawałki. Obierz czosnek. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć kawałki chleba. Zrumień.

Reklama

2. Umyj pomidorki i pokrój na połówki. Sałatę porwij na małe kawałki. Wrzuć do miski, dodaj pokrojone pomidorki.

3. Awokado pokrój w kostkę, dodaj do sałaty.

4. Przygotuj sos: połącz sok z pomarańczy z octem winnym, cukrem, odrobiną soli

Nasza rada: Sałata rzymska charakteryzuje się długimi chrupiącymi liśćmi, które nie tracą sprężystości nawet pod ciężkimi dipami. Do tej sałatki również możesz przygotować wersję sosu na bazie jogurtu. Będzie bardziej sycąca.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Olivia

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka, 10 dag pomidorków cherry, 3 łyżki czarnych oliwek, 1 garść rukoli, 2 ząbki czosnku, 6 łyżek greckiego jogurtu, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.