Reklama
  • Środa, 24 lutego (10:05)

    Kopuła jarzynowa

Skład na 6 porcji: ● 3 ziemniaki, 4 duże marchewki, 1/3 selera, 2 pietruszki, 3 jajka, 3 kiszone ogórki, 1 kwaśne jabłko, 1/2 puszki groszku, 2 łyżeczki musztardy, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz

Gotuję ziemniaki, pietruszkę, marchewkę i seler w jednym garnku, a w drugim jajka na twardo. Przestudzone składniki oraz ogórki i jabłka kroję w kostkę. Dodaję groszek konserwowy. Składniki delikatnie mieszam z solą i pieprzem.

Reklama

Dodaję musztardę i majonez, ponownie mieszam. Wszystko układam w misce. Potem delikatnie przekładam do góry nogami do większej miski i tworzę kopułę. Ozdabiam jej czubek groszkiem i natką pietruszki. Dookoła, w wolnym miejscu, wysypuję resztę groszku z puszki.

Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 1,80 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Rewia

Zobacz również

  • Składniki: 2 piersi kaczki, ze skórą ● 2 łyżki oliwy ● 2 łyżki miodu ● 250 g ciemnych czereśni, bez pestek ● 2 garście rukoli ● pęczek zielonych szparagów ● łyżka białego octu winnego ● 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.