Reklama
  • Środa, 1 marca (11:00)

    Lekkie sałatki – najlepszy dodatek!

Zapiekankę serwuj z warzywkami. Najlepsze są porwane liście sałat połączone np. z pokrojonymi pieczonymi burakami, marynowaną papryką, pomidorkami koktajlowymi... Taką kompozycję wystarczy skropić odro biną oliwy smakowej. Jak ją przygotować? Oto pomysły!

Reklama

Rozmarynowa. Pęczek rozmarynu umyj i osusz. Gałązki włóż do butelki. Dodaj 8 ząbków czosnku. Zalej oliwą. Odstaw na 4–5 dni.

Cytrynowa. Dużą cytrynę sparz. Osusz i obierz ją z żółtej skórki (białe części są gorzkie!) Skórkę włóż do butelki, zalej oliwą. Odstaw na 4 dni.

Chili. 2–3 papryczki chili pokrój, włóż do butelki, zalej do pełna oliwą. Po kilku dniach będzie gotowa!

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: szklanka komosy ryżowej, duża czerwona cebula, 2 awokado, 2 pomarańcze,100 g roszponki, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.