Reklama
  • Środa, 1 marca (11:00)

    Lekkie sałatki – najlepszy dodatek!

Zapiekankę serwuj z warzywkami. Najlepsze są porwane liście sałat połączone np. z pokrojonymi pieczonymi burakami, marynowaną papryką, pomidorkami koktajlowymi... Taką kompozycję wystarczy skropić odro biną oliwy smakowej. Jak ją przygotować? Oto pomysły!

Reklama

Rozmarynowa. Pęczek rozmarynu umyj i osusz. Gałązki włóż do butelki. Dodaj 8 ząbków czosnku. Zalej oliwą. Odstaw na 4–5 dni.

Cytrynowa. Dużą cytrynę sparz. Osusz i obierz ją z żółtej skórki (białe części są gorzkie!) Skórkę włóż do butelki, zalej oliwą. Odstaw na 4 dni.

Chili. 2–3 papryczki chili pokrój, włóż do butelki, zalej do pełna oliwą. Po kilku dniach będzie gotowa!

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 15 dag piersi indyka, olej, pół małej sałaty lodowej, pół puszki kukurydzy, 2-3 młode marchewki, kilka zielonych oliwek, 1/4 szklanki oleju, cytryna, garść kiełków słonecznika, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.