Reklama
  • Piątek, 24 lutego 2017 (08:00)

    Miętowa sałatka

Składniki: garść szpinaku, mrożone maliny, 10 dag szynki konserwowej, 2 czerwone cebule, 10 dag sera feta. Sos: łyżka posiekanej mięty, łyżka miodu, oliwa, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz.

Składniki miętowego winegretu wymieszaj. Szpinak ułóż na półmisku, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj z łyżką oliwy. Dołóż maliny, szynkę pokrojoną w kostkę i cebule. Kostki sera feta obtocz w pieprzu i dodaj do sałatki. Polej miętowym sosem.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 6 ziemniaków, 4 dymki ze szczypiorem, sól, 25 dag pomidorków koktajlowych, 50 dag śledzi korzennych, 20 dag śmietany 12 proc., cytryna, pieprz, 3 łyżki majonezu, po 3 gałązki natki i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.