Reklama
  • Piątek, 24 lutego (08:00)

    Miętowa sałatka

Składniki: garść szpinaku, mrożone maliny, 10 dag szynki konserwowej, 2 czerwone cebule, 10 dag sera feta. Sos: łyżka posiekanej mięty, łyżka miodu, oliwa, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz.

Składniki miętowego winegretu wymieszaj. Szpinak ułóż na półmisku, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj z łyżką oliwy. Dołóż maliny, szynkę pokrojoną w kostkę i cebule. Kostki sera feta obtocz w pieprzu i dodaj do sałatki. Polej miętowym sosem.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: Pół małej sałaty lodowej, 1 radicchio, 1 ogórek, 1 cebula, sól, 10 dag sera typu feta, cukier, 10 dag żółtych pomidorków koktajlowych, 6 pomidorków rzyms., 10 zielonych oliwek, 1/3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.