Reklama
  • Piątek, 26 lutego (10:06)

    Pyszny miks cytrusowy na szpinaku

Składniki: 20 dag liści szpinaku baby, 1 duży czerwony grejpfrut, 2 pomarańcze, pół bulwy kopru włoskiego 31 czerwona cebula, pieprz, 3 gałązki koperku, cukier, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki octu, czosnek, sól, karambola

1. Liście szpinaku przebierz, opłucz i osusz. Sparz, wyszoruj a potem obierz grejpfrut oraz pomarańcze. Wykrój fileciki miąższu, odrzucając błonki. Posiekaj umytą i osuszoną bulwę fenkuła. Cebulę obierz, pokrój w pióra. Opłucz, osusz i posiekaj koperek.

2. W większej misce lub na półmisku układaj liście szpinaku, przekładając je cebulą, cytrusami i koprem włoski. Na sos utrzyj oliwę z octem, 1-2 ząbkami czosnku oraz solą, pieprzem i cukrem do smaku. Polej sałatkę tuż przed podaniem, posyp koperkiem. Ozdób karambolą.

Reklama

Czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 2,50 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 3 dojrzałe banany, 4 plastry gotowanej szynki, 3 cykorie, 2 pomarańcze, 150 ml śmietany 18 proc., 1 łyżka majonezu, sok z 1 cytryny, cukier, sól, pieprz świeżo mielony. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.