Reklama
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Ryżowa sałatka z wędzoną makrelą

Składniki: Torebka ryżu, 2 pomidory, żółta papryka, wędzona makrela, 10 zielonych oliwek, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 3 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz.

Przygotowanie 25 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 3 porcje

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Aneta Palka ze Słupska

Reklama

1 Majonez łączę z jogurtem i schładzam. Ryż gotuję na sypko, pomidory i paprykę kroję w kostkę, oliwki – na połówki, z makreli usuwam skórę i ości.

2 Ryż mieszam z pomidorami, papryką, oliwkami, szczypiorkiem i makrelą. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem i delikatnie mieszam. Przed podaniem sałatkę polewam sosem majonezowym.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Zobacz również

  • Składniki: 6 dużych ziemniaków, po 1 dużej żółtej i czerwonej cebuli, 20 dag wędzonego boczku, 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, cukier, 1 łyżka musztardy, natka, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.