Reklama
  • Poniedziałek, 7 marca 2016 (08:01)

    Sałatka dla dwojga

Składniki na 2 porcje: • pół opakowania makaronu wstążki • 20 dag owoców morza • 4 łyżki oliwy • 3 ząbki czosnku • szczypta szafranu • sól • pieprz • kilka małych pomidorków koktajlowych • natka pietruszki do dekoracji

1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Osącz na durszlaku.

2. Do dużego naczynia żaroodpornego włóż mieszankę owoców morza, wlej oliwę z oliwek, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę szafranu, soli i pieprzu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.

Reklama

3. Wyjmij naczynie, włóż makaron. Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wymieszaj i ponownie wstaw na kilka minut do piekarnika. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki.

Czas: 40 min. 1 porcja = 310 kcal.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV
Więcej na temat:sa | sałatka

Zobacz również

  • Sałatka z łososiem, grejpfrutem i kolendrą

    Składniki: 200 g filetu z łososia • 2 minisałaty rzymskie • zielony grejpfrut • 1/2 pomarańczy • pęczek drobno siekanej kolendry • garść żurawiny suszonej • 1/2 szkl. makaronu małe gwiazdki • 1 i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.