Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:38)

    Sałatka jarzynowa z czarnymi oliwkami - w 20 minut

czarnymi oliwkami.

Zdjęcie

Jesienna sałatka jarzynowa /Smacznego
Jesienna sałatka jarzynowa
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

- 30 dag ugotowanych w mundurkach ziemniaków,
- cebula,
- 1/2 torebki mrożonej fasolki szparagowej,
- 4 pomidory,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- kilka czarnych oliwek,
- sól, pieprz,
- sok z 1 cytryny,
- 1/2 szklanki majonezu,
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

Reklama

Pomidory i jajka pokroić w cząstki. Fasolkę wrzucić na posolony wrzątek, gotować 5 minut. Osączyć, przelać zimną wodą. Pozostawić, aby ostygła.

Cebulę i ziemniaki obrać z łupinek, pokroić w plasterki. Wszystkie składniki sałatki połączyć, skropić sokiem z cytryny i prószyć natką.

Przybrać oliwkami. Podawać z majonezem.

Czas przygotowania: 20 minut.


Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 6 jajek, 2 ogórki kiszone, 1 mała cebula , 1 długi ogórek sałatkowy (lub 2 krótsze), 4 łyżki majonezu, 1/2 pęczka natki, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.