-
Środa, 15 lutego 2017 (15:00)
Sałatka kalafiorowa
Składniki: mały kalafior, puszka ananasa, 2-3 limonki, 3 łyżki śmietany 18 proc., kawałek świeżego imbiru, sól, cukier.
Przygotowanie: Kalafior podziel na różyczki, gotuj ok. 10 min w osolo nej i posłodzonej wodzie. Odsącz. Ananasa odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i dodaj do wystudzonego kalafiora.
Polej śmietanką doprawioną startym imbirem, cukrem i solą. Limonki sparz, pokrój w cienkie plasterki i udekoruj nimi sałatkę.
Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 1 opakowanie mieszanych sałat, 1 cebula, 1 ogórek sałatkowy, 30 dag pomidorków rzymskich, 15 dag sera typu bałkańskiego, 3-4 łyżki zielonych oliwek, 1/3 szklanki oleju, ocet winny,... więcej
Twój komentarz może być pierwszy