Reklama
  • Środa, 15 lutego (15:00)

    Sałatka makaronowa z jajkiem

Składniki: 250 g kolorowego makaronu świderki, 150 g sera cheddar, 3 jajka, pęczek szczypiorku, sól, pieprz, 4 łyżki majonezu.

Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Ugotowane jajka pokrój w ćwiartki. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek drobno posiekaj.

Makaron wymieszaj z serem, szczypiorkiem, dodaj majonez. Dopraw solą oraz pieprzem i przełóż do salaterki. Ćwiartki jajek ułóż na brzegach i na wierzchu sałatki.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu do risotto, 2 większe filety z kurczaka (pojedyncze), 1 kg dyni, 6 dymek bez szczypiorku, 2 ząbki czosnku, 1 pęczek koperku, 1 litr bulionu drobiowego, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.