Reklama
  • Piątek, 15 stycznia (08:00)

    Sałatka makaronowa z mandarynkami

Składniki: 50 dag maka ronu świderki lub innego drobnego, 8-10 świeżych mandarynek (lub 2 puszki mandarynek w lekkiej zalewie), 2 słoiki marynowanych pieczarek, 30 dag szynki gotowanej, np. włoskiej, puszka zielonego groszku, 4 łyżki posiekanego szczypiorku, 5-6 łyżek gęstego majonezu, sól, pieprz, świeży koperek lub natka do dekoracji.

1. Makaron ugotuj, odcedź. Mandarynki obierz, podziel na cząstki. Pieczarki i groszek odcedź. Pokrój szynkę.

2. Wymieszaj składniki sałatki, polej majonezem. Przypraw solą, pieprzem. Schłodź, przed podaniem udekoruj cząstkami mandarynki i koperkiem lub natką.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • • 1 grejpfrut • 1 awokado • 1/2 cebuli • 100 g ugotowanej ciecierzycy • 1 żółta papryka • kilka listków szpinaku baby • 2 łyżki oliwy z oliwek • 1 łyżka octu balsamicznego • sok z 1/2 cytryny. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.