Reklama
  • Piątek, 15 stycznia (08:00)

    Sałatka makaronowa z mandarynkami

Składniki: 50 dag maka ronu świderki lub innego drobnego, 8-10 świeżych mandarynek (lub 2 puszki mandarynek w lekkiej zalewie), 2 słoiki marynowanych pieczarek, 30 dag szynki gotowanej, np. włoskiej, puszka zielonego groszku, 4 łyżki posiekanego szczypiorku, 5-6 łyżek gęstego majonezu, sól, pieprz, świeży koperek lub natka do dekoracji.

1. Makaron ugotuj, odcedź. Mandarynki obierz, podziel na cząstki. Pieczarki i groszek odcedź. Pokrój szynkę.

2. Wymieszaj składniki sałatki, polej majonezem. Przypraw solą, pieprzem. Schłodź, przed podaniem udekoruj cząstkami mandarynki i koperkiem lub natką.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: garść szpinaku , 10 dag malin, 2 czerwone cebule, 10 dag sera feta. Miętowy winegret: łyżka posiekanej mięty, łyżka miodu, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.