Reklama
  • Piątek, 12 lipca 2013 (15:10)

    Sałatka pieczarkowa z fasolą

Składa się z wielu kolorowych warstw.

Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.

Składniki: 3 ziemniaki, 4 marchewki, puszka groszku konserwowego, puszka czerwonej fasoli, 5 ogórków konserwowych, słoiczek pieczarek marynowanych, 400 ml majonezu, 2 łyżki śmietany, 2 łyżeczki musztardy, pęczek posiekanego szczypiorku, sól, pieprz.

Reklama

1. Ziemniaki i marchewki wyszoruj, ugotuj. Odcedź, ostudź, obierz, pokrój w drobną kostkę. Ogórki pokrój w kosteczkę. Fasolę i groszek osącz z zalewy.

2. W przezroczystej salaterce ułóż ziemniaki, posmaruj majonezem, oprósz solą i pieprzem. Wyłóż groszek, posmaruj majonezem. Wyłóż marchewkę, posmaruj majonezem, oprósz solą, wyłóż ogórki. Ponownie posmaruj majonezem, ułóż fasolę.

Pozostały majonez wymieszaj ze śmietaną i musztardą, przypraw. Polej sałatkę. Posyp szczypiorkiem, ułóż pieczarki kapeluszami do góry. Chłodź 2 godziny.

Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:z | przepis | sałatka

Zobacz również

  • Składniki: 6 dużych ziemniaków, po 1 dużej żółtej i czerwonej cebuli, 20 dag wędzonego boczku, 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, cukier, 1 łyżka musztardy, natka, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.