Reklama
  • Czwartek, 16 lutego 2017 (08:00)

    Sałatka po bułgarsku

Składniki: ogórek, 4 pomidory, 4 cebule, 3 łyżki oliwy, natka pietruszki, 20 dag sera feta, papryka, łyżeczka octu winnego, sól, pieprz.

Pomidory umyj, osusz i pokrój w ósemki, ogórka i paprykę w drobną kostkę, a cebule w piórka. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Warzywa wymieszaj w większej salaterce, dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp startym serem i skrop octem winnym oraz oliwą.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 6 ziemniaków, 4 dymki ze szczypiorem, sól, 25 dag pomidorków koktajlowych, 50 dag śledzi korzennych, 20 dag śmietany 12 proc., cytryna, pieprz, 3 łyżki majonezu, po 3 gałązki natki i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.