Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Sałatka rybna

Składniki na 3 porcje: ■ 30 dag matiasów ■ 3 jajka ■ 5 dag cebuli ■ 10 dag ogórków kiszonych ■ 2 łyżki majonezu ■ łyżeczka musztardy. Dekoracja: ■ 15 oliwek ■ łyżeczka musztardy ■ 3 ziarenka pieprzu ■ czerwona papryka.

Przygotowanie:

➊ Jajka ugotuj na twardo, obierz i rozdrobnij. Śledzie i ogórki pokrój na małe kawałki, a cebulę posiekaj.

Reklama

➋ Wszystkie składniki włóż do miski i wymieszaj z majonezem i musztardą. Z otrzymanej sałatki uformuj 3 rybki (każda na osobnym talerzu).

➌ Oliwki przekrój i ułóż na rybce w formie łusek. Z musztardy i pieprzu zrób oczy, a z papryki ogon i grzbiet. Smacznego!

➜ Przygotowanie: 30 min ➜ Stopień trudności: łatwy ➜ Kalorie: 200

Renata Kawa z Zabrza

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Super TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu do risotto, 2 większe filety z kurczaka (pojedyncze), 1 kg dyni, 6 dymek bez szczypiorku, 2 ząbki czosnku, 1 pęczek koperku, 1 litr bulionu drobiowego, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.