Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia 2017 (08:00)

    Sałatka rybna

Składniki na 3 porcje: ■ 30 dag matiasów ■ 3 jajka ■ 5 dag cebuli ■ 10 dag ogórków kiszonych ■ 2 łyżki majonezu ■ łyżeczka musztardy. Dekoracja: ■ 15 oliwek ■ łyżeczka musztardy ■ 3 ziarenka pieprzu ■ czerwona papryka.

Przygotowanie:

➊ Jajka ugotuj na twardo, obierz i rozdrobnij. Śledzie i ogórki pokrój na małe kawałki, a cebulę posiekaj.

Reklama

➋ Wszystkie składniki włóż do miski i wymieszaj z majonezem i musztardą. Z otrzymanej sałatki uformuj 3 rybki (każda na osobnym talerzu).

➌ Oliwki przekrój i ułóż na rybce w formie łusek. Z musztardy i pieprzu zrób oczy, a z papryki ogon i grzbiet. Smacznego!

➜ Przygotowanie: 30 min ➜ Stopień trudności: łatwy ➜ Kalorie: 200

Renata Kawa z Zabrza

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 1 garść młodych listków mlecza, po 20 dag żółtych i czerwonych pomidorków, 2 ogórki, 10 dag sera feta, cukier, sól, 10 czarnych oliwek, cebula, pęczek natki, 1/3 szkl oleju, ocet, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.