Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:38)

    Sałatka rybna - w 20 minut

Zdjęcie

Sałatka rybna /Smacznego
Sałatka rybna
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

- 30 dag dowolnego fileta z ryby,
- 10 dag ryżu,
- 2 pomidory,
- 1/2 słoika zielonych oliwek,
- łyżka kaparów,
- 1/2 cebuli,
- 2 łyżki oleju,
- sól, pieprz,
- cytryna,
- ostra papryczka

Przygotowanie:

Reklama

Rybę pokroić w kostkę, wrzucić na osolony wrzątek i gotować 5 min.

Ryż ugotować, schłodzić.

Pomidory pokroić w kostkę, oliwki w plasterki, cebulę posiekać, papryczkę pokroić w drobniutką kosteczkę.

Wszystkie składniki połączyć, skropić sokiem z cytryny, doprawić sola, pieprzem i olejem, delikatnie wymieszać.

Czas przygotowania 20 min.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 3-4 średnie ziemniaki, 15 dag szynki konserwowej, 1/2 szkl. zielonego mrożonego groszku, 1/3 główki sałaty lodowej, 2-3 liście sałaty radicchio lub lollo rosso, 2-3 gałązki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.