Reklama
  • Środa, 15 lutego (15:00)

    Sałatka ryżowa z paluszkami krabowymi

Składniki: opakowanie paluszków krabowych, 100 g ryżu, puszka kukurydzy konserwowej, długi zielony ogórek, 1/2 pęczka selera naciowego. Na sos: 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, pęczek koperku, sól, pieprz cytrynowy.

Przygotowanie: Ugotuj ryż. Odsącz kukurydzę. Paluszki krabowe oraz umytego ogórka pokrój w kostkę. Seler naciowy pokrój w drobne paseczki.

Reklama

Do wystudzonego ryżu dodaj ogórek, paluszki krabowe, seler oraz kukurydzę. Majonez wymieszaj z jogurtem, posiekanym koperkiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj sos do sałatki. Lekko wymieszaj.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 400 g ziemniaków, 200 g korniszonów, 1/2 czerwonej i żółtej papryki, 2 czerwone cebule, jabłko, 200 g czarnego salcesonu, 150 g szynki, natka pietruszki, majonez, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.