Reklama
  • Środa, 15 lutego (15:00)

    Sałatka śledziowa

Składniki: 4-5 filetów śledziowych, 2 cebule, 2 marchewki, 3 buraki, 3 jabłka, majonez.

Przygotowanie: Oczyszczone buraki i marchewki ugotuj w mundurkach do miękkości, ostudź. Wymoczone wcześniej filety śledziowe pokrój na kawałki. Cebule pokrój w drobną kostkę, wymieszaj ze śledziem i majonezem. Następnie ułóż na półmisku.

Reklama

Obrane marchewki, buraki i jabłka zetrzyj na tarce do jarzyn i układaj pasami na przemian na śledziach. Ozdób sałatkę majonezem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 1 garść młodych listków mlecza, po 20 dag żółtych i czerwonych pomidorków, 2 ogórki, 10 dag sera feta, cukier, sól, 10 czarnych oliwek, cebula, pęczek natki, 1/3 szkl oleju, ocet, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.