Reklama
  • Środa, 15 lutego (15:00)

    Sałatka śledziowa

Składniki: 4-5 filetów śledziowych, 2 cebule, 2 marchewki, 3 buraki, 3 jabłka, majonez.

Przygotowanie: Oczyszczone buraki i marchewki ugotuj w mundurkach do miękkości, ostudź. Wymoczone wcześniej filety śledziowe pokrój na kawałki. Cebule pokrój w drobną kostkę, wymieszaj ze śledziem i majonezem. Następnie ułóż na półmisku.

Reklama

Obrane marchewki, buraki i jabłka zetrzyj na tarce do jarzyn i układaj pasami na przemian na śledziach. Ozdób sałatkę majonezem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 15 dag piersi indyka, olej, pół małej sałaty lodowej, pół puszki kukurydzy, 2-3 młode marchewki, kilka zielonych oliwek, 1/4 szklanki oleju, cytryna, garść kiełków słonecznika, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.