Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego (08:00)

    Sałatka śledziowa

Składniki: ✔ 15 dag żurawiny do mięs ✔ 4 płaty śledziowe w occie ✔ 7 ugotowanych na twardo jajek ✔ 4 ogórki konserwowe ✔ puszka zielonego groszku ✔ 4 łyżki majonezu ✔ 6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego ✔ 7 łyżek śmietany 18% ✔ sól ✔ pieprz.

1. Jajka i ogórki pokrój w kostkę. Groszek konserwowy odcedź na sitku.

2. Jogurt wymieszaj ze śmietaną, majonezem i żurawiną. Dopraw szczyptą soli i pieprzu.

Reklama

3. W salaterce ułóż dwie takie same warstwy: pokrojone w kostkę śledzie, groszek konserwowy, ogórki z jajkami oraz sos majonezowy. Przed podaniem schłodź sałatkę w lodówce.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: szklanka komosy ryżowej, duża czerwona cebula, 2 awokado, 2 pomarańcze,100 g roszponki, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.