Reklama
  • Wtorek, 24 stycznia 2017 (13:05)

    Sałatka śledziowa inaczej

Składniki na 6 porcji: ● 2 płaty matiasów z zalewy octowej ● jabłko ● cebula czerwona ● pół pora (tylko biała część) ● łyżka gęstej kwaśnej śmietany ● sól ● pieprz ● 10 dag łososia wędzonego w plastrach ● burak duży pieczony albo gotowany ● natka pietruszki.

❶ Filety pokrój w drobną kostkę razem z obraną cebulą, porem, jabłkiem.

Reklama

❷ Kawałki pora posyp solą i odstaw, by zmiękł.

❸ Przełóż składniki do miseczki, dodaj śmietanę oraz pieprz. Całość wymieszaj.

❹ Plastry łososia potnij w paski.

❺ Pieczonego buraka obierz ze skóry, a następnie obieraj jak jabłko (tworząc długą wstążkę).

❻ Owiń nim sałatkę, po czym domknij paskiem łososia. Udekoruj całość natką.

Czas przygotowania: 30 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: średnie.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 3 jajka, 2 małe sałaty rzymskie, 2-3 pomidory, 1 mała cebula, garść kiełków lucerny (lub innych drobnych), majonez, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.