Reklama
  • Piątek, 17 lutego 2017 (14:05)

    Sałatka w koszyczkach

Składniki: 16 plastrów boczku, 8 pomidorków koktajlowych, 4 garście rukoli, sos winegret.

Przygotowanie 4 foremki na babeczki odwróć do góry dnem i wyłóż folią aluminiową. Na każdej ułóż na krzyż po 2 plastry boczku. Między nimi przepleć kolejne paski (po 2) tak, aby uformować koszyczki.

Reklama

Zapiekaj je w piekarniku rozgrzanym do 200ºC około 15 min, do zbrązowienia. Gdy koszyczki wystygną, zdejmij je z foremek, napełnij rukolą i pomidorkami. Polej sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 6 ziemniaków, 4 dymki ze szczypiorem, sól, 25 dag pomidorków koktajlowych, 50 dag śledzi korzennych, 20 dag śmietany 12 proc., cytryna, pieprz, 3 łyżki majonezu, po 3 gałązki natki i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.