Reklama
  • Piątek, 17 lutego (14:05)

    Sałatka w koszyczkach

Składniki: 16 plastrów boczku, 8 pomidorków koktajlowych, 4 garście rukoli, sos winegret.

Przygotowanie 4 foremki na babeczki odwróć do góry dnem i wyłóż folią aluminiową. Na każdej ułóż na krzyż po 2 plastry boczku. Między nimi przepleć kolejne paski (po 2) tak, aby uformować koszyczki.

Reklama

Zapiekaj je w piekarniku rozgrzanym do 200ºC około 15 min, do zbrązowienia. Gdy koszyczki wystygną, zdejmij je z foremek, napełnij rukolą i pomidorkami. Polej sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 1 garść młodych listków mlecza, po 20 dag żółtych i czerwonych pomidorków, 2 ogórki, 10 dag sera feta, cukier, sól, 10 czarnych oliwek, cebula, pęczek natki, 1/3 szkl oleju, ocet, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.