Reklama
  • Piątek, 17 lutego (14:05)

    Sałatka warstwowa

Składniki: ½ główki sałaty, limonka, grillowana pierś kurczaka, puszka czer wonej fasoli, puszka kukurydzy, 3 pomidory, 100 g startego żółtego sera, sól.

Przygotowanie: Sałatę umyj, osusz, porwij na drobne kawałki, skrop sokiem z limonki. Kurczaka pokrój w paski. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy. Pomidory pokrój w kostkę, posól.

Reklama

Składniki układaj warstwami w dużym przezroczystym półmisku lub w szkla nych pucharkach. Na górze połóż wiórki sera. Udekoruj ogórkiem i natką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 15 dag piersi indyka, olej, pół małej sałaty lodowej, pół puszki kukurydzy, 2-3 młode marchewki, kilka zielonych oliwek, 1/4 szklanki oleju, cytryna, garść kiełków słonecznika, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.