Reklama
  • Poniedziałek, 29 lipca 2013 (10:05)

    Sałatka włoska z fasolką oraz serem

Składniki na 4 porcje: 1 kg młodych ziemniaków, 20 dag zielonej fasolki szparagowej, 6–8 małych pomidorów, 4 łyżki grubo startego żółtego sera, 1 szklanka bulionu warzywnego, 2–3 łyżki gotowego sosu pesto (ze słoika), 4 łyżki białego octu winnego, 2 łyżki oliwy albo oleju, kilka listków bazylii do dekoracji, sól, biały pieprz, cukier

Sposób przygotowania: 1.Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w lekko posolonej wodzie. Fasolkę oczyść, opłucz, włóż do posolonego wrzątku i gotuj 7 minut. Ugotowane warzywa odcedź, osącz, wystudź. Zimne ziemniaki pokrój w grubą kostkę.

Reklama

2.Pomidory potnij na połówki. Warzywa przełóż do miseczki. Bulion połącz z pesto, octem i oliwą. Przypraw solą, pieprzem oraz cukrem.

3.Warzywa polej marynatą. Przemieszaj. Odstaw na 10 minut. Przed podaniem sałatkę posyp startym serem i udekoruj bazylią.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:ziemniaki | z | sałatka

Zobacz również

  • Sałatka makaronowa z koperkiem

    Składniki: 15 dag drobnego makaronu (np. gwiazdki), 10 dag szynki w kawałku, 1 i 1/2 świeżego ogórka, świeży koperek, majonez, sól i pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.