Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:38)

    Sałatka z bobem i fasolką szparagową - w 30 minut

Zdjęcie

Letnia sałatka /Smacznego
Letnia sałatka
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

- garść świeżego bobu,
- 30 dag fasolki szparagowej,
- 1/2 strączka papryki czerwonej,
- 1/2 strączka papryki żółtej,
- natka pietruszki,
- łyżka oliwy z oliwek,
- sok z cytryny,
- sól do smaku

Przygotowanie:

Reklama

Bób umyć, ugotować, obrać ze skóry. Fasolkę oczyścić, opłukać, po czym ugotować w lekko osolonej wodzie.

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.

Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, polać warzywa na talerzu.

Przyprawić, udekorować natką.


Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 3 dojrzałe banany, 4 plastry gotowanej szynki, 3 cykorie, 2 pomarańcze, 150 ml śmietany 18 proc., 1 łyżka majonezu, sok z 1 cytryny, cukier, sól, pieprz świeżo mielony. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.