Reklama
  • Piątek, 17 lutego (14:05)

    Sałatka z brokułem i makaronem

Potrzebne: ● 10 brokułowych różyczek ● 2-5 łyżek ugotowanego al dente makaronu razowego ● ząbek czosnku ● 1/2 papryki czerwonej ● pieprz ziołowy ● po 1 łyżce kukurydzy lub groszku ● 2-3 ogórki kiszone ● 4-5 pla sterków szynki lub 15 dag grillowanej piersi indyka ● łyżka majonezu ● 2 łyżki jogurtu naturalnego ● 1 łyżeczka musztardy.

Sposób przygotowania:

1. Pierś indyka grilluj szybko z obu stron, jeśli sałatkę robisz z szynką – pokrój ją w kostkę.

Reklama

2. Brokułowe różyczki ugotuj al dente. Paprykę i ogórki pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.

3. Połącz majonez, jogurt, musztardę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw pieprzem ziołowym lub czarnym. Wszystkie składniki wymieszaj, polej sosem. Możesz udekorować natką lub koperkiem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: pół główki sałaty lodowej, 1 marchewka, 2 duże czerwone cebule, 2 dymki ze szczypiorem, 6 filetów śledziowych z octu, 4 łyżki oliwy, 1 łyżka musztardy, cukier, sok z cytryny, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.