Reklama
  • Środa, 8 marca 2017 (15:05)

    Sałatka z buraczanym pesto

Składniki: 50 g spaghetti, ½ puszki ciecierzycy, czerwona cebula, 300 g piersi kurczaka, 2 średnie buraki, sól, pieprz, łyżeczka tymianku, ząbek czosnku, oliwa z oliwek, ½ pęczka natki pietruszki.

Reklama

Przygotowanie: Spaghetti ugotuj al dente. Ciecierzycę odsącz. Filet kurczaka pokrój na kawałki i usmaż w panierce. Cebulę pokrój w piórka. Przekrojone na pół buraki posyp solą, pieprzem, natrzyj oliwą i piecz ok. 40 min w temperaturze 200°C. Upieczone obierz.

Jednego buraka pokrój w słupki, z drugiego przygotuj pesto: zblenduj z czosnkiem, oliwą i tymiankiem. Wymieszaj makaron, ciecierzycę, cebulę, słupki buraka z pesto. Dodaj kurczaka i posiekaną natkę.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 6 ziemniaków, 4 dymki ze szczypiorem, sól, 25 dag pomidorków koktajlowych, 50 dag śledzi korzennych, 20 dag śmietany 12 proc., cytryna, pieprz, 3 łyżki majonezu, po 3 gałązki natki i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.