Reklama
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Sałatka z buraków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką

Składniki: 4 małe ugotowane lub upieczone buraczki, 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, 4 łyżeczki kremowego serka koziego, 2 łyżeczki orzechów włoskich, łyżeczka soku z cytryny, łyżeczka oliwy z oliwek, ziarenka czarnuszki, pieprz i sól himalajska do smaku.

Aneta Klimecka z Katowic

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1 Buraczki kroję w dużą kostkę, przekładam do miski. Dodaję posiekane orzechy, sok z cytryny, oliwę, natkę pietruszki oraz czarnuszkę. Doprawiam do smaku. Mieszam i wkładam do lodówki, by smaki się przegryzły.

Reklama

2 Podaję z kremowym serkiem kozim, ułożonym na wierzchu. Zamiast kremowego serka koziego można dodać krem balsamiczny.

Przygotowanie 20 min • Porcja 95 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 2 porcje

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Zobacz również

  • Składniki: szklanka komosy ryżowej, duża czerwona cebula, 2 awokado, 2 pomarańcze,100 g roszponki, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.