Reklama
  • Piątek, 17 lutego (14:05)

    Sałatka z ciecierzycą

Składniki: 4 średnie marchewki, puszka ciecierzycy, 2 gałązki grubego szczypioru, granat, sok z ½ pomarańczy, listki mięty, łyżka białego sezamu.

Przygotowanie: Marchewki umyj, obierz i zetrzyj na grubej tarce. Ciecierzycę przepłucz wodą i odsącz. Z granatu wyjmij pestki. Szczypior posiekaj.

Reklama

Wszystkie składniki sałatki delikatnie wymieszaj i skrop sokiem pomarańczowym. Ozdób listkami mięty i posyp sezamem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 4 połówki marynowanej czerwonej papryki, po 2 strąki zielonej i czerwonej papryki, 1 puszka kukurydzy, 1 czerwona cebula, miód, 2 ząbki czosnku, roszponka, 6 łyżek oliwy, sok z cytryny,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.