Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:38)

    Sałatka z dyni po węgiersku - w 20 minut

Zdjęcie

Sałatka z dyni po węgiersku /Smacznego
Sałatka z dyni po węgiersku
/Smacznego

Składniki:

- niewielka dynia (ok. 1 kg wagi),
- ocet,
- pęczek koperku,
- filiżanka oleju,
- sól,
- 2 filiżanki kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

Dynię obrać, rozkroić na pół, pestki usunąć łyżką, miąższ utrzeć na tarce o dużych otworach, posolić, polać 2 łyżkami octu i włożyć do salaterki.

Reklama

Kwaśną śmietanę wymieszać z lekko podgrzanym olejem i odrobiną octu i polać tym utartą dynię.

Sałatkę posypać drobno posiekanym koperkiem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 1 opakowanie mieszanych sałat, 1 cebula, 1 ogórek sałatkowy, 30 dag pomidorków rzymskich, 15 dag sera typu bałkańskiego, 3-4 łyżki zielonych oliwek, 1/3 szklanki oleju, ocet winny,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.