Reklama
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Sałatka z granatem

Składniki dla 4 osób. Sałatka: 3 granaty • 3 pomidory • pomarańcza • 2 żółte papryki • czerwona cebula • seler naciowy • świeża kolendra • natka pietruszki • sól • pieprz. Sos: sok z połowy cytryny • 2 łyżki oliwy z oliwek • szczypta cukru • sól • pieprz ziołowy.

Reklama

1. Owoce i warzywa dokładnie umyj, obierz. Cebulę pokrój w piórka, możesz ją sparzyć na sitku. Paprykę pokrój na kawałki.

Dwa granaty obierz, wyjmij z nich małe czerwone kulki. Jeden granat pokrój na kawałki i pozostaw do dekoracji. Seler posiekaj razem z nacią. Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, pokrój.

2. Warzywa i owoce włóż do miski, lekko mieszając. Składniki na sos wymieszaj dokładnie w zakręconym słoiczku. Polej nim sałatkę na chwilę przed podaniem na stół.

CZAS: około 20 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 400 g ziemniaków, 200 g korniszonów, 1/2 czerwonej i żółtej papryki, 2 czerwone cebule, jabłko, 200 g czarnego salcesonu, 150 g szynki, natka pietruszki, majonez, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.