Reklama
  • Piątek, 17 lutego (14:05)

    Sałatka z indykiem i awokado

Składniki: 2 usmażone plastry sznycla z indyka, 2 awokado, 250 g rukoli, czerwona cebula, kilka rzodkiewek, 150 g pomidorków koktajlowych, 50 g ugotowanego ryżu, 3 łyżki pestek dyni, sól, pieprz ziołowy, słodka i ostra papryka, sok z limonki, 2 łyżki oliwy z oliwek.

Przygotowanie: Wystudzone sznycle i obrane awokado pokrój w paski. Awokado skrop sokiem z limonki. Cebulę pokrój w półplasterki, rzodkiewki w cienkie plastry, pomidorki na połówki.

Wyłóż rukolę na talerz, ułóż na niej ryż, warzywa, a na wierzchu – paski awokado i indyka.

Reklama

Oliwę z oliwek wymieszaj z przyprawami i skrop sałatkę. Posyp pestkami dyni.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 6 ziemniaków, 4 dymki ze szczypiorem, sól, 25 dag pomidorków koktajlowych, 50 dag śledzi korzennych, 20 dag śmietany 12 proc., cytryna, pieprz, 3 łyżki majonezu, po 3 gałązki natki i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.