Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca 2017 (08:00)

    Sałatka z jabłkami i burakiem

Składniki: 2 średnie bataty (lub 2 grube marchewki), burak, 2 średnie jabłka, ½ główki sałaty, 3 łyżki suszonej żurawiny, 3 łyżki uprażonych pestek dyni. Sos: 2 łyżki oliwy, sok z ½ pomarańczy, łyżka octu balsamicznego, łyżka soku z cytryny, sól, oregano.

Reklama

Przygotowanie: Bataty (albo marchewki) oraz buraki piecz w całości w piekarniku w 190°C do miękkości. Wystudzone obierz. Bataty pokrój w plastry, buraka w słupki, jabłka w półplasterki. Wymieszaj składniki sosu. Na porwanej na kawałki sałacie ułóż pozostałe składniki sałatki. Polej sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 4 połówki marynowanej czerwonej papryki, po 2 strąki zielonej i czerwonej papryki, 1 puszka kukurydzy, 1 czerwona cebula, miód, 2 ząbki czosnku, roszponka, 6 łyżek oliwy, sok z cytryny,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.