Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (08:00)

    Sałatka z jabłkami i burakiem

Składniki: 2 średnie bataty (lub 2 grube marchewki), burak, 2 średnie jabłka, ½ główki sałaty, 3 łyżki suszonej żurawiny, 3 łyżki uprażonych pestek dyni. Sos: 2 łyżki oliwy, sok z ½ pomarańczy, łyżka octu balsamicznego, łyżka soku z cytryny, sól, oregano.

Reklama

Przygotowanie: Bataty (albo marchewki) oraz buraki piecz w całości w piekarniku w 190°C do miękkości. Wystudzone obierz. Bataty pokrój w plastry, buraka w słupki, jabłka w półplasterki. Wymieszaj składniki sosu. Na porwanej na kawałki sałacie ułóż pozostałe składniki sałatki. Polej sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu do risotto, 2 większe filety z kurczaka (pojedyncze), 1 kg dyni, 6 dymek bez szczypiorku, 2 ząbki czosnku, 1 pęczek koperku, 1 litr bulionu drobiowego, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.