Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:05)

    Sałatka z komosą i pomarańczą

Składniki: szklanka komosy ryżowej, duża czerwona cebula, 2 awokado, 2 pomarańcze,100 g roszponki, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny

Reklama

Przygotowanie: Komosę ugotuj. Roszponkę umyj. Obrane awokado i łodygi selera pokrój na kawałki, cebulę w krążki. Awokado skrop łyżką soku z cytryny. Pomarańcze obierz, podziel na cząstki i wyfiletuj, by pozbyć się błonek. Połącz składniki. Oliwę wymieszaj z łyżką soku z cytryny, dodaj do sałatki.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 1 opakowanie mieszanych sałat, 1 cebula, 1 ogórek sałatkowy, 30 dag pomidorków rzymskich, 15 dag sera typu bałkańskiego, 3-4 łyżki zielonych oliwek, 1/3 szklanki oleju, ocet winny,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.