Reklama
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Sałatka z łososiem, grejpfrutem i kolendrą

Składniki: 200 g filetu z łososia • 2 minisałaty rzymskie • zielony grejpfrut • 1/2 pomarańczy • pęczek drobno siekanej kolendry • garść żurawiny suszonej • 1/2 szkl. makaronu małe gwiazdki • 1 i 1/2 szkl. bulionu warzywnego • sól, świeżo mielony pieprz. Sos: sok z cytryny • łyżeczka ostrej musztardy Dijon • 2-3 łyżeczki miodu • po szczypcie papryki ostrej i wędzonej • pieprz.

1 Łososia myję, osuszam, nacieram solą i pieprzem. Gotuję na parze 10-13 minut. Zdejmuję skórę i studzę. Makaron gotuję w bulionie wg przepisu na opakowaniu.

2 Na kawałkach opłukanej i osuszonej sałaty układam przecięte na pół cząstki grejpfruta (część obieram ze skórki) i cząstki pomarańczy, a następnie kawałki łososia. Posypuję makaronem, pieprzem, kolendrą i żurawiną.

Reklama

W miseczce przygotowuję sos. Polewam nim sałatkę tuż przed podaniem na stół.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przygotowanie 25 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 4 porcje

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Aneta Warowna z Parafianki

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Zobacz również

  • Składniki: 3 jajka, 2 małe sałaty rzymskie, 2-3 pomidory, 1 mała cebula, garść kiełków lucerny (lub innych drobnych), majonez, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.