Reklama
  • Poniedziałek, 21 grudnia 2015 (08:00)

    Sałatka z makaronem, fasolką i groszkiem

Składniki dla 4 osób: pół paczki makaronu świderki • 40 dag fasolki szparagowej mrożonej • pęczek zielonych szparagów ze słoika • puszka groszku konserwowego • sól • pieprz.

Reklama

1. Makaron gotuj w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Szparagi osącz z zalewy, pokrój na mniejsze kawałki. Fasolkę ugotuj w naczyniu na parze. Ostudź, pokrój na kawałki.

2. Makaron delikatnie wymieszaj z fasolką, szparagami i groszkiem bez zalewy. Sałatkę dopraw do smaku. Możesz ją podać samą lub z sosem przygotowanym z oleju, soku z cytryny, soli i pieprzu.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień
Więcej na temat:makaron | sałatka z makaronem | sa | z | makarony | sałatka

Zobacz również

  • Składniki: 1 mała sałata rzymska, 1 duża cebula cukrowa, 2 winne jabłka, 2-3 łodygi selera naciowego, 10 dag orzechów włoskich, 4 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.