Reklama
  • Poniedziałek, 21 grudnia 2015 (08:00)

    Sałatka z makaronem, fasolką i groszkiem

Składniki dla 4 osób: pół paczki makaronu świderki • 40 dag fasolki szparagowej mrożonej • pęczek zielonych szparagów ze słoika • puszka groszku konserwowego • sól • pieprz.

Reklama

1. Makaron gotuj w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Szparagi osącz z zalewy, pokrój na mniejsze kawałki. Fasolkę ugotuj w naczyniu na parze. Ostudź, pokrój na kawałki.

2. Makaron delikatnie wymieszaj z fasolką, szparagami i groszkiem bez zalewy. Sałatkę dopraw do smaku. Możesz ją podać samą lub z sosem przygotowanym z oleju, soku z cytryny, soli i pieprzu.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: Pół małej sałaty lodowej, 1 radicchio, 1 ogórek, 1 cebula, sól, 10 dag sera typu feta, cukier, 10 dag żółtych pomidorków koktajlowych, 6 pomidorków rzyms., 10 zielonych oliwek, 1/3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.