Reklama
  • Piątek, 17 lutego 2017 (14:05)

    Sałatka z makaronem i fasolą

Składniki: 400 g makaronu penne, 2 puszki białej fasoli, 100 g czarnych drylowanych oliwek, 3 średnie pomidory, 3 łyżki octu balsamicznego, łyżka musztardy miodowej, 8 łyżek oleju, 300 g sera feta, listki świeżej bazylii, sól, pieprz, cukier.

Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu Odcedź, ostudź. Fasolę oraz oliwki odsącz z zalewy na sitku. Umyte i osuszone pomidory pokrój w ósemki.

Reklama

Ser po krój w kostkę. Ocet, olej, musztardę wymieszaj, doprawiając solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj składniki sałatki, dodając posiekane listki bazylii. Polej sosem winegret.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 1 garść młodych listków mlecza, po 20 dag żółtych i czerwonych pomidorków, 2 ogórki, 10 dag sera feta, cukier, sól, 10 czarnych oliwek, cebula, pęczek natki, 1/3 szkl oleju, ocet, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.