Reklama
  • Piątek, 30 stycznia 2015 (15:00)

    Sałatka z makaronem i szynką

Składniki na 4 porcje: 25 dag ulubionego makaronu, 50 dag brokułów, 20 dag wędzonej szynki, 1 cebula sałatkowa, 1 czerwona papryka, 3 gałązki selera naciowego, sól, pieprz, olej, sok z cytryny.

1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, zahartować zimną wodą, osączyć. Brokuły wrzucić na osolony wrzątek, po 2-3 minutach odcedzić, przelać zimną wodą i odstawić.

Reklama

2. Paprykę i szynkę pokroić w słupki, łodygi selera w plasterki. Cebulę posiekać. Wszystkie składniki połączyć. Zrobić sos z oleju i soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem, polać sałatkę.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 1 garść młodych listków mlecza, po 20 dag żółtych i czerwonych pomidorków, 2 ogórki, 10 dag sera feta, cukier, sól, 10 czarnych oliwek, cebula, pęczek natki, 1/3 szkl oleju, ocet, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.