Reklama
  • Poniedziałek, 13 maja 2013 (14:32)

    Sałatka z makaronu ryżowego

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu ryżowego (najlepiej szerokich wstążek), 2 łyżki listków świeżej siekanej kolendry, 1 cebula, 2 duże, dojrzałe pomidory , 10 dag paluszków krabowych surmi, 3 łyżki ostrego sosu chińskiego.

Makaron ryżowy przy gotować według przepisu na opakowaniu, następnie osączyć starannie.

Reklama

Cebulę obrać, posiekać, pomidory umyć (można sparzyć i obrać ze skórki), pokroić w kostkę. Paluszki krabowe pokroić w plasterki.

Wszystkie składniki połączyć z ostudzonym makaronem, skropić sosem, wymieszać, posypać świeżą kolendrą, podawać.

Nasza rada

Do sałatki świetnie pasuje również zielony ogórek pokrojony w cienkie paski oraz siekany czosnek.

Przygotowanie: ok. 45 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Twoje Imperium
Więcej na temat:makaron | z | sałatka | cebula | makarony

Zobacz również

  • Sałatka amerykańska z awokado

    Składniki:  dojrzałe awokado  2 łyżki posiekanego szczypiorku, sok z cytryny  10 dag pomidorków koktajlowych lub duży pomidor  1/2 sałaty rzymskiej  4-6 plastrów wędzonego boczku ... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.