Reklama
  • Piątek, 8 stycznia 2016 (09:05)

    Sałatka z modrej kapusty

Składniki na 4 porcje: 1/2 główki czerwonej kapusty, 20 dag fasoli perłowej, 3 kwaskowate jabłka, 2 cebule, ocet, olej, sól, cukier, pieprz ziołowy, natka pietruszki do dekoracji.

1 Fasolę zostawić na noc do namoczenia. Następnie odlać wodę, ziarna przepłukać i ugotować do miękkości.

Reklama

2 Kapustę umyć, oczyścić z wierzchnich liści, głąb usunąć, poszatkować, ugotować na półmiękko. Po ugotowaniu odcedzić i zakwasić łyżeczką octu (kwas zmieni kolor z niebieskiego na różowy).

Odstawić do wystygnięcia. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, cebule posiekać w piórka. Składniki połączyć, doprawić do smaku, dodać łyżkę oleju, udekorować natką.

Przygotowanie: ok. 45 minut + moczenie

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Twoje Imperium
Więcej na temat:sa | z | sałatka

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu do risotto, 2 większe filety z kurczaka (pojedyncze), 1 kg dyni, 6 dymek bez szczypiorku, 2 ząbki czosnku, 1 pęczek koperku, 1 litr bulionu drobiowego, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.