Reklama
  • Piątek, 8 stycznia (09:05)

    Sałatka z modrej kapusty

Składniki na 4 porcje: 1/2 główki czerwonej kapusty, 20 dag fasoli perłowej, 3 kwaskowate jabłka, 2 cebule, ocet, olej, sól, cukier, pieprz ziołowy, natka pietruszki do dekoracji.

1 Fasolę zostawić na noc do namoczenia. Następnie odlać wodę, ziarna przepłukać i ugotować do miękkości.

Reklama

2 Kapustę umyć, oczyścić z wierzchnich liści, głąb usunąć, poszatkować, ugotować na półmiękko. Po ugotowaniu odcedzić i zakwasić łyżeczką octu (kwas zmieni kolor z niebieskiego na różowy).

Odstawić do wystygnięcia. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, cebule posiekać w piórka. Składniki połączyć, doprawić do smaku, dodać łyżkę oleju, udekorować natką.

Przygotowanie: ok. 45 minut + moczenie

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Twoje Imperium
Więcej na temat:sa | z | sałatka

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 słoik selera konserwowego, 1/2 puszki ananasa krojonego, 1 mała puszka kukurydzy, 10 dag rodzynek, 3 jajka ugotowane na twardo, 1 czerwona papryka, 1 mały por, 1 ogórek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.