Reklama
  • Środa, 5 kwietnia (13:05)

    Sałatka z parmezanem i siemieniem

Składniki: 1 główka sałaty strzępiastej, chili, 1 awokado , 2 żółte pomidory, 20 dag pomidorków koktajlowych, 3 łyżki oliwy, 1 łyżka octu winnego, sól, pieprz, cytryna, parmezan, siemię lniane

1. Sałatę podziel na liście, opłucz i osusz. Rozłóż na talerzach. Awokado obierz, pokrój na kawałki, skrop sokiem z cytryny. Pomidory umyj, żółte pokrój na ósemki, koktajlowe na połówki.

2. Na sałacie rozłóż awokado i pomidory. Zestrugaj lub zetrzyj 3 dag parmezanu. 2-3 łyżki siemienia lnianego upraż na patelni. Oliwę utrzyj z octem, solą, pieprzem i chili do smaku. Polej sałatkę, posyp serem i siemieniem.

Reklama

6 porcji, czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 2,50 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 1 garść młodych listków mlecza, po 20 dag żółtych i czerwonych pomidorków, 2 ogórki, 10 dag sera feta, cukier, sól, 10 czarnych oliwek, cebula, pęczek natki, 1/3 szkl oleju, ocet, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.