Reklama
  • Środa, 8 marca (15:05)

    Sałatka z parpyką i cukinią

Składniki: mała cukinia, czerwona papryka, czerwona cebula, słoik konserwowej fasolki szparagowej, kilka suszonych pomidorów, 100 g sera feta, 100 g podsuszanej cienkiej kiełbasy. Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek, ½ łyżeczki ziół prowansalskich, ¼ łyżeczki granulowanego czosnku, sól, pieprz.

Przygotowanie: Cukinię pokrój w kostkę i gotuj w osolonej wodzie 5-7 minut. Odcedź, ostudź. Fasolkę odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w piórka, paprykę w półkrążki, kiełbasę w grubsze plasterki a pomidory (po odsączeniu) w grubsze paski.

Reklama

Składniki sosu wymieszaj. Na fasolce ułóż wymieszane pozostałe składniki sałatki. Dodaj rozkruszony ser feta. Polej sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: szklanka komosy ryżowej, duża czerwona cebula, 2 awokado, 2 pomarańcze,100 g roszponki, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.