Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:38)

    Sałatka z piersi kurczaka i mandarynek - w 20 minut

Składniki: 1 pierś kurczaka; 3 mandarynki; świeże liście szpinaku; garść rukoli; przyprawy: chilli, bazylia, sól, pieprz.

Zdjęcie

/Dzień Dobry
/Dzień Dobry

Składniki: pierś kurczaka, 3 mandarynki, świeże liście szpinaku, garść rukoli, przyprawy: chilli, bazylia;- sól, pieprz.

Winegret: 6 łyżek oliwy z oliwek, posiekany ząbek czosnku, łyżeczka musztardy dijon, sok z połowy cytryny, łyżeczka octu balsamicznego, sól i pieprz.

Reklama

Przyrządzanie:

Na patelni grillowej ułożyć pokrojone w plastry kawałki mięsa. Smażyć około 5-8 minut, a następnie posypać z obu stron przyprawami i pokroić na mniejsze części. 

Mandarynki obrać, podzielić na cząstki, usunąć błonki i pestki.

Wymieszać mięso z mandarynkami, rukolą i szpinakiem.

Polać winegretem i wymieszać.

Potrawa może stanowić danie kolacyjne lub przekąskę.


Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Zobacz również

  • Składniki: Pół małej sałaty lodowej, 1 radicchio, 1 ogórek, 1 cebula, sól, 10 dag sera typu feta, cukier, 10 dag żółtych pomidorków koktajlowych, 6 pomidorków rzyms., 10 zielonych oliwek, 1/3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.