Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca 2017 (13:00)

    Sałatka z soczewicą

Składniki: szklanka suchej zielonej soczewicy, żółta pap ryka, czerwona papryka, 10 pomidorków koktajlowych, ząbek czosnku, mały por , ser typu parmezan, kiełki rzodkiewki, olej, sól, pieprz, kminek, oregano.

Przygotowanie: Soczewicę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz i zostaw do ostygnięcia. Paprykę pokrój w kostkę, por w plasterki, pomidorki – część na połówki, kilka w plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Reklama

Rozgrzej na patelni olej. Lekko podsmaż paprykę i czosnek. Dodaj soczewicę, pomidorki i czosnek, duś kilka minut mieszając. Dopraw i wymieszaj. Wyłóż na półmisek. Posyp kiełkami rzodkiewki oraz serem (startym lub w płatkach).

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 1 opakowanie mieszanych sałat, 1 cebula, 1 ogórek sałatkowy, 30 dag pomidorków rzymskich, 15 dag sera typu bałkańskiego, 3-4 łyżki zielonych oliwek, 1/3 szklanki oleju, ocet winny,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.