Reklama
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Sałatka z tortellini i karmelizowaną szynką

Składniki: Tortellini (opakowanie 250 g), papryka czerwona, 1/2 cebuli, garść czarnych oliwek, garść sałaty (rukola i roszponka), garść pestek słonecznika, 5 plastrów szynki, 3-4 łyżeczki miodu, oliwa, sól, pieprz, łyżeczka soku z cytryny.

Przygotowanie 30 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji ok. 2,80 zł • Przepis na 2-3 porcje

Reklama

Renata Pyzik z Tarnogóry

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1 Tortellini gotuję wg przepisu na opakowaniu. Szynkę kroję w cienkie plastry. Na patelni rozgrzewam łyżeczkę miodu i rumienię na nim partiami szynkę, aż uzyska ładny kolor. Szynkę zdejmuję i układam na tacy, by wyschła i się nie posklejała.

2 Paprykę i cebulę kroję w kostkę, oliwki na plasterki, sałatę rwę na kawałki. Mieszam z wystudzonymi tortellini.

3 Dodaję podzieloną na kawałeczki szynkę. Doprawiam sokiem z cytryny, solą, pieprzem i oliwą. Posypuję podprażonym na suchej patelni słonecznikiem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 1 dojrzałe awokado, sok z cytryny, 1 mała cebula, 2-3 pomidory, 10 dag żółtego sera, 6 łyżek majonezu, sól, pieprz, listki natki lub kolendry do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.