Reklama
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Sałatka z tuńczykiem i awokado

Składniki dla 6 osób: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym • puszka groszku konserwowego • 2 łyżki serka ricotta lub mascarpone • 2 awokado • łyżeczka octu balsamicznego • sok z cytryny • gałązki rozmarynu • sól • pieprz.

1. Tuńczyka dokładnie odsącz z zalewy na sitku. Awokado obierz ze skórki, pokrój. Dodaj kilka łyżek groszku, ocet, sok z cytryny, ricottę, sól i pieprz. Zmiksuj blenderem na gładką masę.

Reklama

2. W obręczy układaj tuńczyka i masę z awokado i groszku. Delikatnie zdejmij obręcz, posyp groszkiem i dekoruj gałązką rozmarynu. Sałatkę podawaj schłodzoną.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 15 dag piersi indyka, olej, pół małej sałaty lodowej, pół puszki kukurydzy, 2-3 młode marchewki, kilka zielonych oliwek, 1/4 szklanki oleju, cytryna, garść kiełków słonecznika, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.